Skip to main content

De Tuinendag van vrijdag 6 oktober jl. die Welzijn Albrandswaard samen met Wim’s Tuinen organiseerde, was wederom een daverend succes. Goed weer én een enthousiast hardwerkende groep vrijwilligers waren een mooie basis om deze dag positief te laten verlopen.

Verschillende inwoners uit de gemeente voor wie het onderhouden van de tuin vaak een struikelblok is, hadden zich hiervoor opgegeven. Wanneer iemand tot de minima behoort, moeite heeft met een aantal tuinklussen én een klein netwerk heeft,  kan men hier aanspraak op maken. Vanuit Welzijn Albrandswaard is er de mogelijkheid om 2x per jaar aan te melden voor de Tuinendag.

De meest voorkomende klussen zoals de heg snoeien, onkruid weghalen en kleine snoeiwerkzaamheden om de tuin winterklaar te maken,  kwamen op deze dag voorbij. Met elkaar werden de schouders er flink onder gezet en al was de groep vrijwilligers kleiner dan andere tuinendagen, toch werden er zo’n 12 tuinen keurig onderhouden.

De waardering vanuit de inwoners werd op verschillende manieren zichtbaar waardoor sommige vrijwilligers tijdens het klussen ook nog werden verwend met verse koffie en zelfgebakken cake.

Heeft u na het lezen van dit artikel ook zin gekregen om u in te zetten voor anderen en houdt u ervan om in het groen te werken? Geef u dan snel op, zodat u er in het voorjaar ook bij bent! Aanmelden hiervoor kan via y.sitton@welzijnalbrandswaard.nl of neem telefonisch contact op met de vrijwilligerscoördinator Yvonne Sitton 010-5018322.

Laat een reactie achter