Skip to main content

 

Een stralende zonnige dag, 18 enthousiaste vrijwilligers en 15 tuinen die vragen om onderhoud. De ingrediënten voor een heel geslaagd vrijwilligersproject! We hebben veel mensen blij kunnen maken en daar doen we het allemaal voor.

Hovenier Wim Broekzitter van Wim’s tuinen en medewerkers van Welzijn Albrandswaard organiseren al een aantal jaren deze Tuinendagen.

De vrijwilligers waren rond 9.00 uur in Het Lokaal. Onder het genot van koffie en koek werden er groepjes gemaakt en de tuinen verdeeld.  Om 9.30  uur ging iedereen op pad. De tuinen werden grondig onder handen genomen: hoge hagen geschoren, veel onkruid gewied en struiken gesnoeid. Het vuil wat niet in de groene containers kon, werd afgevoerd naar het afvalstation.

De mensen die zelf niet in staat zijn hun tuin te onderhouden, geen groot budget hebben en een klein netwerk, kunnen zich jaarlijks aanmelden voor het project. De medewerkers van Welzijn Albrandswaard zijn verplicht kritisch te kijken naar de voorwaarden. Dat levert weleens een teleurstelling op,  maar we willen geen concurrent worden van de Albrandswaardse hoveniers . Tevens zijn we zuinig op de club tuinvrijwilligers die ook gemotiveerd moeten blijven voor de twee jaarlijkse Tuinendagen.

De vrijwillige medewerking van Wim Broekzitter en medewerkers is bijzonder en daar zijn wij hen dankbaar voor.

We hebben met elkaar genoten van een heerlijke lunch en na nog een paar uur hard werken,  ging iedereen rond 16 uur weer voldaan naar huis.

Laat een reactie achter