Skip to main content

Vrijwilligers van Welzijn Albrandswaard hebben vorige week weer veel burgers geholpen bij het invullen van hun aangiftes inkomstenbelasting 2023. Ook deze keer waren de aangiftes gepland op twee locaties,  te weten in wijkcentrum De Boekenstal en wijkcentrum Portland.

De vrijwilligers hebben eind maart een workshop gehad waarin de laatste updates van de belastingdienst zijn gepresenteerd door Edwin Dunker, belastingconsulent. Bij deze workshop sloten ook vrijwilligers aan die vanuit de OVA en PCOB aangiftes doen voor hun leden.

De hulp bij het invullen zorgde bij veel mensen met alleen een AOW en mogelijk een klein pensioentje voor een meevaller, dus een teruggave. Wij wijzen mensen erop dat het altijd de moeite loont om de vrijwilligers mee te laten kijken want mensen op leeftijd maken toch vaak kosten die mogelijk aftrekbaar zijn. We merken dat veel mensen angst hebben ten opzichte van de belastingdienst, bang dat ze het fout doen en bang voor de gevolgen.

Het hele project inclusief de scholing wordt mogelijk gemaakt door de Lionsclub Rhoon-Oude Maas die dit project financiert en Welzijn Albrandswaard die de vrijwilligers aandraagt en het logistieke stuk op zich neemt.

We zijn trots en dankbaar dat deze ruim 15-jarige samenwerking er is en hopelijk wordt deze nog lang voortgezet!

Laat een reactie achter