Skip to main content

Het Nibud heeft onlangs een rapport uitgebracht over de betalingsproblemen van huishoudens in Nederland. Een op de vijf huishoudens heeft dusdanige betalingsachterstanden dat er sprake is van betalingsproblemen. Waarom zou dat in Rhoon niet spelen? De consulenten van Vraagwijzer weten wel beter.

Zeker door de huidige energiecrisis en de gestegen prijzen, komen er steeds meer mensen om hulp vragen.

Sommigen met de vraag aan de consulent om mee te kijken of er besparingen mogelijk zijn.

Veel mensen komen hulp vragen met het invullen van de aanvraag energietoeslag. Kijk naar uw mogelijkheden, er blijft te veel geld op de plank liggen. Maar in de meeste gevallen komen de mensen als het water hen al aardig aan de lippen staat.

Door deze dagelijkse praktijk begrijpt de consulent als geen ander dat de stap om hulp te vragen erg groot is. Maar aan de andere kant weten we dat het praten over problemen en meedenken van een deskundige een enorme opluchting kan betekenen voor onze cliënten. Ook weet de consulent de weg op het gebied van de financiële regelingen van de gemeente. De gemeente Albrandswaard ondersteunt met de regeling “Meedoen“ alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen. Door deze regeling kan een kind bijvoorbeeld gewoon mee met een schoolreisje. En als deze regeling onvoldoende is en er meer nodig is, kent de consulent ook nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een laptop te regelen voor een middelbare scholier die daardoor net als alle andere kinderen van zijn/haar klas thuis huiswerk kan maken. Heeft u veel zorgkosten en behoort u tot de minima dan kan de gemeente de helft van het eigen risico vergoeden.

Heeft u het zelf moeilijk of kent u in uw omgevingen mensen die het financieel moeilijk hebben, praat er eens over met de consulent van Vraagwijzer. Zij weten de weg om kleine problemen klein te houden en voor grote problemen te verwijzen naar instanties die op dat gebied beter de weg weten.

Vraagwijzer is al geruime tijd actief in Albrandswaard. Vraagwijzer is een onderdeel van Welzijn Albrandswaard en u terecht voor alle vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en dus ook uw financiële zorgen.

Vraagwijzer is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur op telefoonnummer 010-5011222. Verder is er van maandag t/m vrijdag een inloopspreekuur van 9.00 tot 12.00 uur. Vraagwijzer gevestigd in het Huis van Albrandswaard, Stationsstraat 10 in Rhoon. Mailen kan natuurlijk ook naar vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl

Laat een reactie achter