Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Geef u nu op!

Altijd onze ontwikkelingen volgen?

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak?

Laat het ons weten!

Vraagwijzer Welzijn Albrandswaard Vraagwijzer icon

Heeft u vragen over zorg, welzijn, wonen, werken of inkomen? Heeft u een vraag over een regeling en/of een formulier invullen? Begrijpt u een brief niet? Wilt u meer weten over opvoeding of gezondheid? Wilt u ergens anders meer informatie over? Stel uw vragen bij het informatieloket Vraagwijzer.

Onze medewerkers denken graag mee bij het samen zoeken naar een antwoord die bij uw persoonlijke situatie past. Kom langs tijdens ons inloopspreekuur, bel of mail ons gerust. Onze ondersteuning is gratis en u kunt zonder afspraak binnenlopen.

Meer informatie over Vraagwijzer

Persoonlijk gesprek

Wilt u een persoonlijk gesprek? Kom naar ons inloopspreekuur Vraagwijzer op de locatie:

Huis van Albrandswaard (2de verdieping)
Stationsstraat 10 in Rhoon

Onze openingstijden zijn:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur

Telefonisch contact

Wilt u telefonisch contact? Bel ons op ons telefoonnummer: 010-5011222.

Onze telefonische bereikbaarheid is:
Maandag tot en met donderdag van 09.00-15.00 uur
Vrijdag van 09.00 – 12.00 uur.

Mail

Stuurt u liever een e-mail met uw vragen? Dit kan via: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl

WMO

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zelfstandig kan wonen. Als dit niet lukt zonder hulp, kunt u een beroep doen op de Wmo voor ondersteuning, zoals hulpmiddelen of huishoudelijke hulp.
Op de site van de gemeente Albrandswaard vindt u meer informatie over de Wmo:  https://www.albrandswaard.nl/direct-regelen/ondersteuning-werk-en-inkomen/wmo/hulp-nodig/

Aanvragen voor ondersteuning op basis van de Wmo kunnen in Albrandswaard via Vraagwijzer lopen. Formulieren kunnen online met DigiD ingevuld worden. Voor hulp bij het invullen van de formulieren of voor meer informatie kunt u terecht bij de consulenten van Vraagwijzer.

Digitale gemeentegids

In de digitale gemeentegids vindt u alle voorzieningen en diensten van de gemeente Albrandswaard. Voor meer informatie albrandswaard.smartmap.nl

Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

De Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard (MAA) heeft als ideaal dat iedere inwoner van Albrandswaard zich onderdeel voelt van de maatschappij, en menswaardig kan leven in de eigen woonomgeving. De advisering van de MAA is erop gericht dat belemmeringen op terreinen als gezondheid, mobiliteit, geweld, verslaving, werkloosheid op een eerlijke en haalbare manier worden opgelost. Daarbij zal zowel aandacht zijn voor preventie als voor compensatie. Ook wil men er voor pleiten dat het gezinsinkomen niet zakt onder wat in Nederland onder het sociaal minimum wordt verstaan.

Ga naar Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard  voor meer informatie.

Wijkteams

De wijkteams hebben twee aandachtsgebieden: ‘jeugd en gezinnen’ én ‘volwassenen’. Binnen de wijkteams werken jeugd- en gezinscoaches, professionals uit de jeugd ggz en voor jeugd met een beperking en maatschappelijk werkers samen.

Samen met Vraagwijzer vormen de wijkteams de ingang tot alle vormen van ondersteuning. Van hulp door een vrijwilliger bij het op orde brengen van de financiën tot en met geïndiceerde, gespecialiseerde hulp. Vraagwijzer kan desgewenst doorverwijzen naar de wijkteams.

Geheugensteunpunt

Het Steunpunt is voor iedereen die vragen heeft over geheugenproblemen. U merkt bijvoorbeeld zelf dat uw geheugen achteruit gaat. Of u heeft een familielid bij wie u geheugenproblemen ervaart.

Ga naar www.geheugensteunpuntbar.nl

Voor informatie en contact kunt u terecht bij Vraagwijzer (010-5011222).

HUBA project

Wilt u hulp bij het invullen van uw inkomstenbelasting? Kom dan naar de belasting invuldagen!

Veel inwoners vinden het invullen van de belastingaangifte een moeilijke klus. Toch kan het iets opleveren. Mensen met een laag inkomen, zoals studenten en ouderen met een klein pensioen, kunnen vaak geld terugkrijgen van de Belastingdienst.
Getrainde vrijwilligers helpen u tijdens de invuldagen met het invullen en versturen van uw aangifte inkomstenbelasting. Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens.

Iedereen, jong of oud, die in Albrandswaard woont, een laag inkomen heeft en hulp wil bij de aangifte inkomstenbelasting, kan zich aanmelden bij Vraagwijzer, 010-5011222 of vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl

Invuldagen 2024

Door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers van Welzijn Albrandswaard en een financiële bijdrage van de Lions Club Rhoon Oude Maas, kan het project dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd worden. De belasting invuldagen voor 2024  staan gepland op:

De invuldagen staan gepland op:

  • Woensdag 3 april 9.30-15.30 uur

wijkcentrum De Boekenstal Dorpsstraat 34 Poortugaal.

  • Donderdag 4 april 9.30-15.30 uur

wijkcentrum Portland  Hof van Portland 41 Rhoon

Bij aanmelding zijn de volgende gegevens nodig: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en emailadres.

De deelnemers van vorig jaar krijgen automatisch bericht met de vraag of zij ook dit jaar weer mee willen doen.

Onze consulenten

Yvonne van der Oever
Yvonne van den Oever

Consulent Vraagwijzer
Mail mij

Wally
Wally de Vries

Consulent Vraagwijzer
Mail mij

Anette
Annette Koolen

Consulent Vraagwijzer
Mail mij

Contactinformatie

Adres

Het Huis van Albrandswaard
Stationsstraat 10
3161 KP Rhoon
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur

Volg ons op Social Media!

Bekijk onze Facebook-pagina!

Bekijk onze Linked-In pagina!

Aanstaande activiteiten

mei 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden