“De plusklussers hebben me geholpen met een deurbel die ik kan horen. Ook heb ik een veiligheidsketting op de deur die ervoor zorgt dat mensen die voor de deur staan niet zomaar binnen kunnen komen. Dat voelt veel veiliger."

Als zelf klussen door bijvoorbeeld uw leeftijd of beperking niet vanzelfsprekend is, kunt u een beroep doen op PlusKlusAdvies. U krijgt dan bezoek van een coördinator, die meedenkt over de oplossingen voor uw vraag en u advies geeft over bijvoorbeeld veiligheidsvoorzieningen. Vrijwillige klussers kunnen in een aantal situaties vervolgens, tegen een kleine vergoeding, deze klusjes voor u opknappen.


Advies aan huis

Kan ik iets doen om mijn huis veiliger te maken?

De coördinator van PlusKlusAdvies komt bij u langs om u te adviseren over allerhande klussen in uw huis.

 

  • Advies over veiligheid en gebruiksgemak
  • Advies over veiligheidsvoorzieningen (zoals veilige kranen, antislip, beugels, rookmelders, sloten, verlichting, drempels, zitjes)
  • Advies over reparaties of vervanging
  • Advies over het onderhoudsvriendelijker maken van een tuin

 

Tevens kan gekeken worden naar de inzet van vrijwilligers voor de uitvoering van kleine klusjes in en om het huis ter verbetering van veiligheid en woongenot ( zoals het ophangen van rookmelders, lampen en schilderijen of het aanbrengen van tochtstrippen, horren en aanpassingen in badkamer en toilet)

Advies is gratis.

 

Tuinhulp/tuinendag

Tuinhulp is er alleen voor noodgevallen en voor bijvoorbeeld een kapot hekje, losse schuttingsplank e.d. Het zijn eenmalige klussen.

3 x per jaar is er een tuinendag waarin vrijwilligers op stap gaan om de handen uit de mouwen steken om de aangemelde tuinen van onkruid te ontdoen!

Iedereen uit Albrandswaard die zelf niet in staat is zijn tuin te onderhouden, geen netwerk om zich heen heeft om te helpen en ook niet de financiële middelen heeft een hovenier in te huren,  kan zich hiervoor aanmelden via Vraagwijzer: tel. 010-5011222. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 010-5018322.

 

De Tuinendag is een samenwerking tussen Wim's Tuin en Thuis en SWA.


Eigen bijdrage en voorwaarden

Er wordt geen verplichte eigen bijdrage gehanteerd. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard altijd welkom.

De klus neemt maximaal twee uur in beslag.  Klein materiaal zoals een schroef of een moertje is inbegrepen. Andere materialen moet u zelf aanschaffen.
Wilt u graag gebruik maken van PlusKlusAdvies? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon. Of vul het contactformulier in.

Telefoon: 010-5011222
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.