Skip to main content

Dinsdag 6 februari is het volgende Alzheimer café. Deze avond staat in het teken van het bespreekbaar maken van dementie en hulp vragen bij dementie.

Hoe herken je dementie? Voordat dementie gediagnosticeerd is, gaat er vaak een lange periode aan vooraf waarin er veel onduidelijkheid leeft. Bij mensen onder de 65 jaar duurt het gemiddeld 4 jaar voordat de diagnose wordt gesteld. De dementie is niet gemakkelijk te herkennen, want vaak gaat het in het begin om kleine dingen. Iemand is wat meer vergeetachtig, bijvoorbeeld. Of sommige zaken in het dagelijks leven gaan wat minder gemakkelijk. Dit wordt dan vaak toegeschreven aan iets anders: het is erg druk op het werk of het hoort gewoon bij het ouder worden. Hoe herken je dan dat het om dementie gaat en hoe maak je dit bespreekbaar met elkaar?

Onze gespreksleider Klazina bespreekt dit deze avond met de aanwezigen en ook zal er een casemanager aanwezig zijn om meer te vertellen over hoe je hulp kunt vragen en inzetten.

Wij verwelkomen u graag op 6 februari met koffie/ thee en wat lekker in wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Inloop vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur.

Wilt u graag naar deze avond komen, maar weet u niet hoe? AutoMaatje Albrandswaard vervoert minder mobiele plaatsgenoten van A naar B. De rit reserveren kan minimaal 2 werkdagen van tevoren, liefst eerder, via Welzijn Albrandswaard 010-5018322 tussen 9 uur en 12 uur ‘s ochtends. Een rit kost 35 eurocent per kilometer.

Laat een reactie achter