Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen?

Geef u nu op!

Altijd onze ontwikkelingen volgen?

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak?

Laat het ons weten!

OuderenwerkWelzijn Albrandswaard Ouderenwerk icon

Ouder worden én prettig zelfstandig blijven wonen is soms best een opgave. U staat er niet alleen voor. Met vragen over zorg, welzijn of wonen kunt u bij ons terecht. Wij bieden advies, ondersteuning en activiteiten voor senioren.

Meer informatie over ouderenwerk

Persoonlijk gesprek

Heeft u vragen op het gebied zorg, welzijn, vervoer en wonen ? Neem dan gerust contact op met onze ouderenadviseur via onderstaande knop. Wij nemen graag contact met u op om samen te kijken naar uw vraag. Dit kan via een fysiek of telefonisch gesprek met u.

Activiteiten en cursus

Wij organiseren regelmatig sociale activiteiten of cursussen. Kijk op onze activiteitenkalender voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk

Veel senioren willen graag vrijwilligerswerk doen. Als vrijwilliger bent u van grote waarde voor uw medemens. Wilt u ook vrijwilliger worden bij activiteiten? Of wilt u een maatje worden voor een kwetsbare oudere? Klik hier voor de digitale vacaturebank.

Signalerend huisbezoeken 77-jarigen

Ook op hoge leeftijd wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daar wil Welzijn Albrandswaard graag bij ondersteunen. Alle 77-jarige inwoners krijgen – als zij dat willen – een huisbezoek van één van onze vrijwilligers. Tijdens een gesprek kunt u vragen stellen over bijvoorbeeld wonen, huishoudelijke hulp, vervoersproblemen, eenzaamheid, etc. U krijgt automatisch een uitnodiging. Mocht u eerder een gesprek willen, neemt u dan contact op met onze ouderenadviseur.

Vervoer: Automaatje Albrandswaard

Bent u op zoek naar vervoer en bent u minder mobiel? De vrijwilligers van AutoMaatje Albrandswaard rijden u met hun eigen auto graag naar de kapper, dokter, ziekenhuis of naar een vriend(in).

Dit moet u weten:

  • AutoMaatje is afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers.
  • U moet minimaal twee dagen van tevoren bellen met telefoon 010-5018322. Wij proberen u te koppelen aan een vrijwilliger.
  • U betaalt de vrijwilliger een vergoeding van €0,35 cent per kilometer gerekend vanaf het huis van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten.
Hoe boekt u een rit als deelnemer?

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Albrandswaard? Belt u dan tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen en minimaal 2 werkdagen voorafgaand aan de rit met 010-5018322. De receptiemedewerker van Welzijn Albrandswaard neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse.

Voor meer informatie over AutoMaatje kunt u ook terecht op https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

AutoMaatje Logo juni 2022 JPG

Telefooncirkel

Als u door uw leeftijd of beperking minder mobiel bent, kan het lastiger zijn om contact te hebben met anderen. Heeft u behoefte aan contact? U kunt dan meedoen aan de Telefooncirkel.

Zo werkt de Telefooncirkel:

  • U spreekt met andere inwoners af om elkaar iedere dag even per telefoon te spreken. Dat geeft een veilig gevoel: als er iets met u is, zullen andere deelnemers dat meteen opmerken.
  • Vaak ontstaan er leuke contacten of vriendschappen.
  • De deelnemers komen regelmatig bij elkaar voor een lekkere maaltijd of een kop koffie of thee.

Voorwaarden om mee te doen:

  • U woont in gemeente Albrandswaard.
  • U geeft drie telefoonnummers op van mensen die we kunnen bellen als u niet opneemt.
  • U vindt het goed dat uw andere deelnemers uw telefoonnummer en adres krijgen.
  • U betaalt zelf de telefoonkosten.

Interesse om deel te nemen? Meld u dan nu aan via 010-5018322

Nieuwsbrieven

Wilt u automatisch de nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u deze aanvragen via y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.

Relevante websites

Hieronder een aantal relevante websites voor senioren. Dit zijn landelijke, regionale en lokale organisaties die zich inzetten voor ouderen. Klik op de rode vakken om direct naar de websites te gaan.

Onze ouderenadviseur

Yvonne Schults
Yvonne Schults

Ouderenadviseur
Mail mij

Contactinformatie

Adres

Het Huis van Albrandswaard
Stationsstraat 10
3161 KP Rhoon
Routebeschrijving

Volg ons op Social Media!

Bekijk onze Facebook-pagina!

Bekijk onze Linked-In pagina!

Aanstaande activiteiten

juni 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden