Vanaf het derde kwartaal 2019 zal SWA in samenwerking met de gemeente Albrandswaard de huisbezoeken aan senioren weer oppakken. Omdat mensen tegenwoordig steeds langer fit blijven, is besloten te starten met alle inwoners van 75 jaar. Zij ontvangen een brief thuis, waarin zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze vrijwillige huisbezoeken.

Ouderenwerker Yvonne Schults zal hen dan, samen met een vrijwilliger, een bezoek brengen om eens te bespreken hoe het met hen gaat. Lukt het de 75-jarige nog in voldoende mate om zelfstandig te wonen, is er wellicht huishoudelijke hulp nodig, is er een vervoersprobleem of voelt de persoon in kwestie zich soms eenzaam?

Yvonne gaat hierover met hen in gesprek en bespreekt welke mogelijkheden er zijn. Middels deze huisbezoeken wil de gemeente Albrandswaard samen met SWA ouderen faciliteren zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren.

Daarnaast gaat de ouderenwerker zich bezighouden met het coördineren van ANWB AutoMaatje. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Contactgegevens:

Yvonne Schults, Ouderenwerker

Adres:
Rijsdijk 17A
3161 HK Rhoon
Telefoon: 010-5018322

Mobiel 06-83026925
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.