De Ouderenwerker richt zich voornamelijk op ouderen met problemen op het gebied van welzijn en/of wonen. Zij heeft contacten op dit gebied, kan doorverwijzen en ondersteunend zijn in deze contacten.

Zij pakt in 2019 de signalerend huisbezoeken aan senioren op in samenwerking met gemeente Albrandswaard. Lukt het de senioren nog in voldoende mate om zelfstandig te wonen, is er wellicht huishoudelijke hulp nodig, ervaren zij vervoersproblemen of voelen zij zich soms eenzaam? Door deze huisbezoeken wil de gemeente Albrandswaard samen met SWA ouderen faciliteren zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren.

Tevens is de Ouderenwerker sparringpartner voor ouderenbonden en ander belangenorganisaties en houdt zij zich bezig met activiteiten voor ouderen en het project Automaatje Albrandswaard

logo ANWB AutoMaatje

12 september start Automaatje Albrandswaard

Op 12 september om 10.00 wordt de feestelijke eerste rit gereden waarmee project AutoMaatje Albrandswaard wordt gestart.  Wethouder Mieke van Ginkel en Quido Maas van Gemeente Albrandswaard brengen een deelnemer naar een activiteit van Stichting Welzijn Albrandswaard in de Boekenstal.

Doel van AutoMaatje is dat mensen met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de kapper, dokter/ziekenhuis of een vriendin. Voor de vrijwilliger, het zogenaamde AutoMaatje staat hier een vergoeding van 0,30 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten tegenover.

Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. Het gaat hierbij niet alleen om vervoer van A naar B, maar zeker ook om het onderlinge persoonlijke contact. Boeken van een AutoMaatje kan via SWA. Bel minimaal 2 dagen van tevoren naar 010-5018322. De medewerkers van SWA proberen dan een AutoMaatje te vinden dat op die dag/tijd beschikbaar is.  SWA heeft echter geen vervoersplicht, wij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Daarom zoeken wij zoveel mogelijk AutoMaatjes om dit project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wilt u Automaatje worden?

Inwoners van Albrandswaard die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Albrandswaard kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij neemt dan z.s.m. contact met u op voor een intakegesprek.

Hoe boekt u een rit als deelnemer?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Albrandswaard (deelnemer) belt vanaf 10 september uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met AutoMaatje Albrandswaard, telefoonnummer 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de rit wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Voor meer informatie over AutoMaatje kunt u ook terecht op de site van de ANWB: https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

 

Contactgegevens:

Yvonne Schults, Ouderenwerker

Adres:
Rijsdijk 17A
3161 HK Rhoon
Telefoon: 010-5018322

Mobiel 06-83026925
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.