Ouderenwerk richt zich voornamelijk op ouderen binnen Albrandswaard. Ouderwerker Yvonne Schults richt zich op senioren en helpt hen met problemen op het gebied van welzijn en/of wonen. Zij heeft contacten op dit gebied, kan doorverwijzen en ondersteunend zijn in deze contacten.

Nieuwsbrief februari 2021

 

Signalerend huisbezoeken 75-jarigen

Sinds september 2019 coördineert Yvonne de signalerend huisbezoeken aan senioren van 75 jaar. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers bezoekt zij deze senioren. Besproken wordt of zij nog in voldoende mate in staat zijn om zelfstandig te wonen, is er wellicht huishoudelijke hulp nodig, ervaren zij vervoersproblemen of voelen zij zich soms eenzaam? Door deze huisbezoeken wil de gemeente Albrandswaard samen met SWA ouderen faciliteren zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren.

Belangen ouderen behartigen

De Ouderenwerker is sparringpartner voor ouderenbonden OVA en PCOB en ander belangenorganisaties en houdt zich bezig met activiteiten voor ouderen. Dit doet zij door het opzetten van netwerkbijeenkomsten en in overleg met de doelgroep bekijken waar behoefte aan is.

Automaatje Albrandswaard

Vanaf 12 september 2019 rijden ruim 15 vrijwilligers voor AutoMaatje Albrandswaard. Doel van AutoMaatje is dat mensen met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren naar de kapper, dokter/ziekenhuis of een vriendin. Voor de vrijwilliger, het zogenaamde AutoMaatje staat hier een vergoeding van €0,30 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten tegenover. Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. Het gaat hierbij niet alleen om vervoer van A naar B, maar zeker ook om het onderlinge persoonlijke contact. Boeken van een AutoMaatje kan via SWA. Bel minimaal 2 dagen van tevoren naar 010-5018322. De medewerkers van SWA proberen dan een AutoMaatje te vinden dat op die dag/tijd beschikbaar is. SWA heeft echter geen vervoersplicht, wij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers.

logo ANWB AutoMaatje

 

Hoe boekt u een rit als deelnemer?

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Albrandswaard? Belt u dan tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen en minimaal 2 werkdagen voorafgaand aan de rit met 010-5018322. De receptiemedewerker van SWA neemt de rit op, koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse.

Voor meer informatie over AutoMaatje kunt u ook terecht op https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

Contactgegevens:

Yvonne Schults, Ouderenwerker

Adres:
Stationsstraat10
3161 KP Rhoon
Telefoon: 010-5018322

Mobiel 06-83026925
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.