Skip to main content

Heeft u weleens van de Telefooncirkel van Welzijn Albrandswaard gehoord? Het concept is vele jaren geleden ingevoerd en heeft haar nut al meerdere malen bewezen. Wat is de Telefooncirkel precies?

Een Telefooncirkel bestaat uit een groep mensen van verschillende leeftijden, vaak alleenstaand, die elkaar dagelijks op een vast tijdstip per telefoon spreken. Het zijn korte gesprekken om gewoon even contact te hebben, binnen 30 minuten worden 10 tot 12 gesprekjes gevoerd. Deze contactmomenten gaan όόk door tijdens de weekenden en op feestdagen. De Telefooncirkel heeft voornamelijk een controlefunctie. Er wordt bewaakt of u goed bent opgestaan. Daarnaast neemt het bij veel deelnemers een stukje eenzaamheid weg. Door de dagelijkse telefooncontacten, worden sociale contacten onderling gestimuleerd. Veelal ontstaan er uit die telefonische contacten vriendschappen en activiteiten. De deelnemers en vrijwilligers hebben de mogelijkheid elkaar 1x per 12 weken live te ontmoeten in Het Lokaal.

De Telefooncirkel is er voor alle inwoners van Albrandswaard die behoefte hebben aan regelmatig contact. Bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte of omdat u een klein netwerk heeft. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is, vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Mocht u een keer de telefoon niet opnemen, dan worden mensen uit uw netwerk ingeschakeld die een sleutel hebben van uw huis om polshoogte te gaan nemen. Op die manier wordt u bijvoorbeeld na een val sneller geholpen. De Telefooncirkels zijn van grote waarde. Iedere dag een kort telefoongesprekje is voor veel mensen héél belangrijk. Bovendien zorgt het ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Lijkt het u een goed idee om deel te nemen aan een van onze Telefooncirkel, neem dan contact met Welzijn Albrandswaard op via 010-5018322.

Laat een reactie achter