Skip to main content

“Ik dacht dat ik alleen stond in mijn verdriet. Maar bij het ontmoeten van mensen met dezelfde ervaring, hoorde ik dezelfde verhalen en dezelfde vragen”

Bijna niemand die rouw zo goed begrijpt als iemand die het zelf ook meemaakt. Als nabestaande krijg je weliswaar veel aandacht tijdens het overlijden en rondom de uitvaart, maar naarmate de tijd vordert vervaagt dit vaak en dan wordt dan het gevoel van verlies groter. Dit kan recentelijk en mogelijk zelfs al jaren geleden zijn.

Daarom is het ontmoeten van die ander belangrijk, je kunt van elkaar leren en de vragen delen. Om die ontmoeting mogelijk te maken wordt er gestart met bijeenkomsten waar mensen in rouw onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar ontmoeten. Mensen die een naaste hebben verloren kunnen anderen praten over hun ervaringen en vragen stellen.

De bijeenkomsten zijn een samenwerking van Welzijn Albrandswaard en de gezamenlijke kerken in Rhoon en Poortugaal. Er is gekozen voor de naam Bakkie Troost, informeel en hopelijk uitnodigend voor een ieder om zich welkom te voelen. De inloop is vrij en er zijn geen kosten aan verbonden.

De eerste bijeenkomst zal zijn dinsdagmiddag 5 juli van 14.00 tot 15.30 uur, in Het Boerderijtje, Werkersdijk 1, 3161 BL Rhoon. De gespreksgroepen zullen worden begeleid door Ds. Anja van Geerenstein.

De volgende bijeenkomsten zijn op: dinsdag 16 augustus, 27 september, 8 november en 13 december.

U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Welzijn Albrandswaard, tel. 010 – 5018322  ma tm do tussen 09.00 en 15.00 uur.

Laat een reactie achter