Skip to main content

Sinds begin 2022 hebben verschillende organisaties in Albrandswaard de handen in 1 geslagen om meer bekendheid te geven aan de ziekte dementie. Wat is dementie, wat doet dementie met degene die de ziekte heeft, maar ook zeker wat betekent deze ziekte voor de degene die voor de persoon met dementie zorgt. De Gemeente Albrandswaard maakt zich hard voor meer bekendheid, inzet en vriendelijke omgang met en voor inwoners (en hun naasten) met Dementie.

In dit kader is er o.a. sinds april 2022 het Alzheimer Café in Albrandswaard. Het Alzheimer café vindt iedere 1ste dinsdag van de maand plaats in de Boekenstal aan de Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

Dinsdag 7 juni heeft het laatste alzheimer café voor de zomermaanden plaatsgevonden. Het was een leerzame en muzikale avond. Er is gesproken over de inpakt die muziek heeft op het brein en zo ook bij mensen met dementie. Muziek kan je naaste rust geven als ze geïrriteerd is, activeren als ze passief is en vrolijk maken als ze verdrietig is. Het roept herinneringen op waarvan je dacht: die is ze voorgoed kwijt. Als het je lukt om de juiste toon te vinden, voegt muziek iets moois toe aan de kwaliteit van het leven.

Het was weer een mooie avond met elkaar. In maanden juli en augustus is er geen Alzheimer café in Albrandswaard.

IMG 20220608 WA0004

U bent weer van harte uitgenodigd in Wijkcentrum De Boekenstal aan de Dorpsstraat 34 in Poortugaal op dinsdag 06 september. Inloop vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur. Wij zien u dan graag weer. Wij wensen u fijne zomermaanden.

 

IMG 20220608 WA0017

Laat een reactie achter