Maatjesprojecten

Maatjes Projecten:

Juist in deze moeilijke tijd, is de eenzaamheid heel groot en is er meer behoefe aan contact en een praatje.

Onze Maatjes Kwetsbare Ouderen en Kwetsbare Gezinnen mogen naar eigen inzicht en wens hun cliënten wel of niet blijven bezoeken.

Indien de vrijwilliger en de cliënt het beiden verantwoord en prettig vinden, blijft bezoek mogelijk, echter onder de volgende regels en voorwaarden:

  • Thuis ontvangt de cliënt maximaal 3 personen per dag, vrijwilliger checkt of dit niet wordt overschreden door zijn/haar komst.
  • Voorafgaand aan het bezoek de Gezondheids Check, zowel voor vrijwillliger als voor de cliënt.
  • Houdt de 1.5 m afstand in acht
  • Vanuit SWA advies om bij bezoek mondkapje te dragen

De maatjes die een persoonlijk bezoek momenteel uit voorzorg willen vermijden, blijven vaak nog wel in contact met hun cliënt. Zeer waardevolle momenten.

Boodschappen Maatjes:

De boodschappen Maatjes doen nog steeds met veel plezier en inzet de boodschappen voor hun cliënt. In overleg en volgens de geldende regels, halen zij de boodschappen bij de plaatselijke supermarkt.

Mocht u Boodschappen Maatje willen worden óf hulp nodig hebben bij het doen van de boodschappen?

Laat het ons weten.

Maatjes Schuldhulp/Administratie:

Ook deze groep Maatjes stellen zich graag beschikbaar voor inzet hulp. Dit kan zijn telefonisch advies of hulp uitzoeken administratie bij het Maatje thuis. De benodigde administratie kan in oveleg worden afgegeven bij SWA, waarna het Maatje thuis aan de slag gaat.

Er kan ook een persoonlijke afspraak worden ingepland in de Corona-Proof spreekkamers bij SWA, dit altijd in onderling overleg en beschikbaarheid.

Praatjes Maatjes:

Deze groep maatjes stellen zich graag beschikbaar om 1 of meer keer per week gezellig een telefonisch praatje te maken met hun cliënt. Het is altijd eerst even aftasten bij de eerste gesprekken, maar ervaring leert, dan hier mooie contacten uit ontstaan.

Duo-Fiets:

Ritten alléén mogelijk als de berijder en cliënt uit één huishouden komen.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de consulenten van Informele Zorg via telnr. 010-5018322 of mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.