Skip to main content

In het weekend van 24, 25 en 26 mei organiseerde het Mantelzorg Adviespunt van Welzijn Albrandswaard voor de vierde keer, samen met KijkopWelzijn Barendrecht, het kamp voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar oud. Dit jaar vond dit dichtbij huis plaats, namelijk in Het Lokaal in Poortugaal.

De start van dit kamp was dit jaar extra bijzonder, het kamp werd namelijk geopend door de wethouders  Mieke van Ginkel (Albrandswaard) en Miranda de Hoop (Barendrecht). Tijdens de opening werd aan hen een factsheet overhandigd door de consulenten van de Mantelzorg Adviespunten. Deze factsheet bevat een bundeling van het groepsaanbod voor jonge mantelzorgers in de BAR gemeenten. De factsheet is ontstaan vanuit de samenwerking tussen diverse organisaties, die betrokken zijn bij jonge mantelzorgers. Een praktisch overzicht voor jonge mantelzorgers en hun omgeving, waarin te lezen is waar ze terecht kunnen voor ondersteuning, training of informatie. Het aanbod en de contactgegevens van de Mantelzorg Adviespunten (BAR), het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Nederlandse Vereniging Autisme.

Beide wethouders spraken de jonge mantelzorgers toe en spraken hun waardering uit voor deze bijzondere groep die zich met liefde inzet voor ouders, broers en zussen in een zorgsituatie. Ze wensten de jongeren een fantastisch kamp waarin ze even de zorg thuis konden laten en lekker konden gaan ontspannen en plezier hebben met elkaar. Na een feestelijke toost kon het kamp echt beginnen!

Mocht u belangstelling hebben voor de factsheet of meer informatie willen over het aanbod voor jonge mantelzorgers, stuurt u dan een mail naar: mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nloverhandiging factsheet

Laat een reactie achter