Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen?

Geef u nu op!

Altijd onze ontwikkelingen volgen?

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u vragen? Wilt u een afspraak?

Laat het ons weten!

Mantelzorg AdviespuntWelzijn Albrandswaard Mantelzorg icon

Zorgt u voor een langdurig zieke, gehandicapte of hulpbehoevende in uw familie of directe omgeving? Bij het Mantelzorg Adviespunt kunt u informatie, advies en begeleiding krijgen.

Mantelzorg kan intensief en belastend zijn. U staat er niet alleen voor.

Meer informatie over mantelzorg

Persoonlijk gesprek

Heeft u vragen over het mantelzorgen? Neem dan gerust contact op met onze consulenten via onderstaande knop. Wij nemen graag contact met u op om samen te kijken naar uw vraag.

Neem contact op

Activiteiten en cursussen

Wij organiseren regelmatig activiteiten of cursussen. Hieraan deelnemen geeft u even tijd voor uzelf. Kijk op onze activiteitenkalender voor meer informatie.

Jonge mantelzorgers

Ben jij jong en zorg je voor iemand bij jou thuis? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Als jonge mantelzorger kun je informatie, advies en begeleiding krijgen.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Mantelzorg kan een grote impact hebben op je leven. Je staat er niet alleen voor. Praat over je zorgen met anderen: op school, met vrienden of familie. Wil je een persoonlijk gesprek over je situatie hebben met een consulent mantelzorg? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wil je andere jonge mantelzorgers ontmoeten? Neem dan contact op met het Mantelzorg Adviespunt. Welzijn Albrandswaard organiseert met regelmaat leuke activiteiten waar je leeftijdgenoten kunt ontmoeten in een ontspannende sfeer.

Mantelzorg en Dementie

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen met dementie. Daarom is het belangrijk dat zij ondersteuning krijgen om de zorg voor de naaste met dementie zo lang mogelijk vol te kunnen houden.

De ondersteuning kan komen vanuit landelijke en lokale organisaties. Denk bij landelijke aan Alzheimer Nederland, waar u terecht kunt voor informatie over dementie en omgaan met dementie. Er is een platform Dementie.nl, daar vindt u dementietips en kunt u in contact komen met lotgenoten en experts.
Betreft lokale ondersteuning kunt u terecht bij Welzijn Albrandswaard Mantelzorg, de consulenten helpen u bij het ontmoeten van lotgenoten, educatie en aanbod van ontspanningsactiviteiten. Zij werken samen met zorgprofessionals aan behoud van balans in draagkracht en draaglast.

De contactgroep Vergeet me niet, is een kleinschalige bijeenkomst waar met elkaar tips en ervaringen worden uitgedeeld, het kan steun geven om gevoelens te delen met anderen die dit ook ervaren. De contactgroep wordt begeleid door de mantelzorgconsulent en komt 1x per zes weken bij elkaar.

Per april 2022 start Alzheimer Cafe in Albrandswaard, deze bijeenkomsten zijn voor mantelzorgers, maar ook voor diegene met dementie. Elke bijeenkomst betreft een thema gericht op dementie of omgaan met dementie en is een samenwerking van welzijn- en zorgorganisaties.

Wilt u meer informatie over ondersteuning bij zorg voor iemand met dementie, neem contact op met de consulenten mantelzorg via T. 010-5018322 of M. mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

Lotgenotencontact (groep): kind met autisme

Zorgt u voor een kind met autisme? Zou u graag met andere ouders ervaringen en tips willen uitwisselen? De contactgroep kind met autisme is een ontmoetingsplek voor ouders net als u. In deze groep kunt u ervaringen uitwisselen, elkaar ondersteunen en versterken.

Dit moet u weten:

  • De contactgroep komt gemiddeld 1 keer per kwartaal bij elkaar in Wijkcentrum Portland.
  • Deelnemen is vrijblijvend.
  • De data staan in de activiteitenkalender.

Informatie of aanmelden? Neem contact op via telefoon 010-5018322 of mail mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief augustus 2022 Mantelzorg

 

Wilt u automatisch de nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u deze aanvragen via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

De Pluim voor mantelzorgers

Wij kunnen u als mantelzorger niet missen in onze samenleving. Met hulp van mantelzorgers kan iedereen zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. De gemeente Albrandswaard geeft u daar graag een Pluim voor! De Pluim is een klein geldbedrag dat u ontvangt als blijk van waardering voor uw inzet als mantelzorger.

Dit moet u weten:

  • Eerste keer Pluim aanvragen? U kunt vanaf april 22 de aanvraag indienen.
  • Heeft u de Pluim al eerder ontvangen en is er niets aan uw situatie veranderd? Dan hoeft u de Pluim niet opnieuw aan te vragen. U krijgt de pluim rond oktober 2022 automatisch op uw rekening gestort

Werk en mantelzorg

Een op de vier Nederlanders combineert mantelzorg met een betaalde baan. Dit is voor velen van hen zwaar, waardoor overbelasting dreigt. Het aantal werkende mantelzorgers zal de komende jaren alleen maar toenemen. De combinatie werk en mantelzorg is echter vaak lastig, omdat werktijden en zorgtaken elkaar overlappen. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld overbelasting, uitval op het werk, financiële problemen of minder goede mantelzorg.

Daarom bespreken wij met u graag de mogelijkheden om mantelzorg en werk te combineren, denk aan mogelijkheden betreft verlofregelingen. Ook flexibel werken kan een oplossing zijn, maak uw situatie bespreekbaar met uw leidinggevende om samen te zoeken naar oplossingen.

Indien u als werkgever een mantelzorgvriendelijk beleid op wilt stellen, dan kunnen wij adviserend zijn. Voor informatie kunt u ook terecht op de website van Werk & Mantelzorg: https://www.werkenmantelzorg.nl/.

Onze consulenten

Heleen Visser
Heleen Visser

Consulent Mantelzorg
Mail mij

Karin de Witte
Karin de Witte

Consulent Mantelzorg
Mail mij

Contactinformatie

Adres

Het Huis van Albrandswaard
Stationsstraat 10
3161 KP Rhoon
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 09.00 – 15.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur

Inloopspreekuur: maandag t/m vrijdag om 09.00 – 12.00 uur

Downloads mantelzorg

Aanmeldformulier Steunpunt Mantelzorg
NIeuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief juni 2021
Nieuwsbrief augustus 2021
Nieuwsbrief december 2021
Nieuwsbrief januari 2021
Voor jonge mantelzorgers

Aanstaande activiteiten

januari 2023
Geen evenementen gevonden!