SWA helpt jongeren bij hun ontwikkeling en bij het meedoen aan de maatschappij. De jongerenwerkers van SWA zoeken jongeren van 12 tot 23 jaar bij hun eigen ontmoetingsplaatsen op.
De jongerenwerkers beantwoorden vragen, bieden hulp aan of verwijzen door en vragen de jongeren naar hun behoeften en interesses. Daarnaast helpen zij de jongeren bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten.


Activiteiten

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals kinderdisco’s , tienerdisco’s, chillzones, zaalvoetbal, fifatoernooi etc.
Kijk voor meer informatie op de nieuwe website van het jongerenwerk www.jongerenwerkalbrandswaard.nl

Voor de activiteiten kun je contact opnemen met:
Het jongerenwerk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zelf activiteiten organiseren met ondersteuning van het jongerenwerk
Lijkt het jou leuk om activiteiten te organiseren of heb jij leuke ideeën wat de jeugd uit Albrandswaard wilt. Neem dan contact op met het jongerenwerk. Het jongerenwerk denkt graag mee en daar waar nodig is, bieden zij ondersteuning en/of faciliteren om de activiteiten te realiseren

 

Jongerencoach

Jongeren worden geconfronteerd met kleine en soms grotere persoonlijke en maatschappelijke tegenslagen en problemen waar ze moeilijk mee om kunnen gaan. Sommigen hebben weinig of geen steun uit de eigen omgeving. Om deze jongeren te helpen zet Stichting Welzijn Albrandswaard een jongerencoach in.
De jongerencoach is een aanvulling op het bestaande jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard en gaat dieper in op vragen of problemen van individuele jongeren. Dat kan op verschillende leefgebieden zijn zoals dagbesteding, school, vrienden, vrije tijd, gezin en familie, huisvesting, financiën en werk.
Elke jongere is anders. De één wil zijn leven weer op de rails zetten en een ander kan nog niet verder kijken dan een voor hem of haar acuut probleem. De jongerencoach gaat uit van de vraag van de jongere, stelt samen met de jongere een plan op en kiest op basis daarvan welke vorm van hulp op dat moment het meest van toepassing is. De jongerencoach biedt ondersteuning en begeleiding, zodat de jongere de vraag of probleem zelf kan aanpakken en gestelde doelen kan halen.
Uiteindelijk gaat het erom de jongere uit te dagen en te stimuleren om het perspectief in zijn/haar leven te verbeteren en daar zelf verantwoordelijkheid voor te dragen.
Voor meer informatie over de jongerencoach of aanmelden bij één van de jongerencoaches van Stichting Welzijn Albrandswaard kun je contact opnemen met:
John Wijnand: e--mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnr./whatsapp: 06 26 22 42 81

 

Op de pagina team vindt u de namen en e-mailadressen van de jongerenwerkers.

Folder SWA Jongerenwerk

 

jongerenwerk