De consulenten Informele Zorg  hebben de zorg over verschillende Maatjesprojecten:

 

Maatjes kwetsbare ouderen

"Er komt regelmatig een vrijwilliger van SWA bij mij op bezoek voor een praatje. Ik kijk daar echt naar uit!"

Voelt u zich vaak alleen? Is het voor u lastig om contact en afspraken te maken met andere mensen? Daar is iets aan te doen. Vrijwilligers/maatjes van SWA komen graag bij u langs om samen koffie te drinken, een wandeling te maken, een boodschap te doen of gewoon wat te praten. Soms gaan zij ook met u mee naar het ziekenhuis als dit nodig is.

Maatjes schuldhulp of adminstratie

Heeft u moeite met het bijhouden van uw post en administratie? SWA heeft ook maatjes die u ondersteunen bij het op orde brengen en houden van uw administratie. Tevens zijn onze maatjes geschoold om u te begeleiden als er schulden zijn of als u een schuldhulptraject volgt. Zij zorgen ervoor dat de gevraagde papieren worden aangeleverd.

Maatjes kwetsbare gezinnen

Er zijn maatjes die kwetsbare gezinnen ondersteunen waarin kinderen zijn ouder dan 7 jaar. Vaak om u als ouder wat te ontlasten in de zorg voor en om de kinderen, al dan niet in samenwerking met een begeleider die al in het gezin aanwezig is.

Respijtmaatjes

Ook heeft SWA maatjes die mantelzorgers ondersteunen in de zorg. Het respijtmaatje kan even de zorg overnemen, zodat de mantelzorger zich ook kan ontspannen, eens naar de kapper, kan, boodschappen kan doen enz.

Wilt u eens kennis maken met één van onze vrijwillige maatjes? of wilt u Maatje worden?
Neem dan contact met Jolita Groeneveld of Patricia Cunes per e-mail of telefoon. Of vul het Contactformulier in.

Jolita en Patricia vertellen u graag in een persoonlijk gesprek wat zij voor u kunnen betekenen. Maatwerk leveren staat voorop bij deze dames!

Telefoon: 010-5018322
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duofiets

Fietsplezier voor twee, de Duofiets maakt fietsen weer mogelijk! De Duofiets is elektrisch ondersteund en de bijrijder heeft de keuze om wel of niet mee te trappen. Alles is aangepast.

In samenwerking met Esperanza is het Duofiets project opgestart in mei 2019 en vele burgers hebben hier al met veel plezier mee gefietst, samen met een eigen partner of met een fietsvrijwilliger vanuit Stichting Welzijn Albrandswaard.

De Duofiets is te reserveren via de receptie van Stichting Welzijn Albrandswaard, maandag t/m vrijdag te bereiken tussen 09.00 en 12.00 uur, 010-5018322.

Voor meer informatie:  Flyer Duofiets

Telefooncirkel

“Door de Telefooncirkel ben ik in contact gekomen met dorpsgenoten en weet ik zeker dat er dagelijks naar mij omgekeken wordt!"

Als u vanwege uw leeftijd of beperking minder mobiel bent, kan het lastig zijn om contact te hebben met andere mensen. Als u meedoet aan een Telefooncirkel spreekt u met andere mensen af om elkaar iedere dag even per telefoon te spreken. Dat geeft ook een veilig gevoel: als er iets met u is, zullen de andere deelnemers van de Telefooncirkel dat meteen merken. Soms komen er leuke contacten of vriendschappen voort uit de Telefooncirkel.

Hoe werkt een Telefooncirkel?
Een Telefooncirkel bestaat uit een lijst van ongeveer tien mensen. Iedere dag, ook in het weekend en op feestdagen, belt een vrijwilliger op een afgesproken tijd de eerste op de lijst. Hij of zij belt de tweede op de lijst en zo gaat het verder totdat de laatste persoon op de lijst is gebeld. Die belt weer met de vrijwilliger om te laten weten dat de cirkel rond is.

De deelnemers en vrijwilligers komen ook met regelmaat bij elkaar voor een lekkere maaltijd of gewoon gezellig een kop koffie/thee. Zo ziet u de gezichten achter de telefoon en is het goed om even uitgebreid bij te praten.


Wilt u meedoen? Dat kan als:

- u in gemeente Albrandswaard woont;

- u drie contactadressen op kunt geven van mensen die we kunnen bellen als u niet opneemt;

- u het goed vindt dat uw telefoonnummer en adres aan de andere deelnemers wordt gegeven;

- u zelf de kosten voor de telefoontjes wilt betalen.

 

Wilt u meedoen aan een Telefooncirkel?
Neem dan contact met Jolita Groeneveld of Patricia Cunes per e-mail of telefoon. Of vul het contactformulier in.
Telefoon: 010-5018322 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Telefooncirkel