Skip to main content

In het kader van valpreventie in Albrandswaard gaat ook in 2023 Val jeFit weer van start. Op dinsdag 28 februari is de eerste training en na een succesvolle reeks van 15weken in 2022 gaat het dit jaar ook weer wekelijks plaatsvinden t/m 27 juni 2023 van 13:30 tot 14:30 uur in de sportzaal van sv WCR op sportpark de Omloop aan de Omloopseweg 5e in Rhoon.

De trainingen worden verzorgd door Stichting SPAL. Het initiatief is vorig jaar ontstaan door een samenwerking van het Akkoord van Albrandswaard, gemeente Albrandswaard en Welzijn Albrandswaard. Het is goed om te zien dat er vanuit deze samenwerking een mooi vervolg is gekomen op de behoefte die er leeft om meer te doen aan valpreventie en het gezond ouder worden. Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen.
Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65-plussers. Dat komt neer op 1 op de 3 65-plussers. Bij 80-plussers spreken we zelfs over 50%.
Soms met ernstige gevolgen waar men zeker op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. Gezien de vergrijzing in Nederland wordt er verwacht dat het aantal valincidenten toe zal nemen. Daarom zijn we heel blij met de komst van deze activiteit. De komende dinsdagen worden deze lessen weer verzorgd, het is niet perse nodig om de hele reeks mee te doen. Iedere training staat op zichzelf dus later instromen kan ook. Aanmelden via aad@stichtingspal.nl / tel. 06-4622620 / €2 per keer. Meer is te lezen op https://www.sportbalans.nl/val-jefit.html

Laat een reactie achter