Skip to main content

Op dinsdag op 13 september is de Val je Fit gestart in het kader van valpreventie in Albrandswaard. Deze trainingen worden verzorgd door Stichting SPAL in de sportzaal van WCR Rhoon Omloopseweg 5e – 3161 ER in Rhoon

Aanvang 13.30 uur tot 14.30 uur.  De kantine is open vanaf 13.15 uur.

Dit initiatief is ontstaan door een samenwerking van het Akkoord van Albrandswaard, gemeente Albrandswaard en Stichting Welzijn Albrandswaard. Het is goed om te zien dat er vanuit deze samenwerking een mooi vervolg is gekomen op de behoefte die er leeft om meer te doen aan valpreventie en het gezond ouder worden. Onder senioren is vallen een groot probleem met vaak ingrijpende, persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen.
Jaarlijks vallen ongeveer één miljoen 65-plussers. Dat komt neer op 1 op de 3 65-plussers. Bij 80-plussers spreken we zelfs over 50%.
Soms met ernstige gevolgen waar men zeker op oudere leeftijd vaak moeilijk van herstelt. Gezien de vergrijzing in Nederland wordt er verwacht dat het aantal valincidenten toe zal nemen. Daarom zijn we heel blij met de komst van deze activiteit. De komende dinsdagen worden deze lessen verzorgd gedurende 10 weken, het is niet perse nodig om de hele reeks mee te doen. Iedere training staat op zichzelf dus later instromen kan ook. Aanmelden via aad@stichtingspal.nl / tel. 06-4622620 / €2 per keer. Meer is te lezen op Val je Fit (sportbalans.nl)

 

 

Laat een reactie achter