Skip to main content

Dinsdagavond 22 november vond de presentatie plaats verzorgd door Argos Zorggroep in samenwerking met Mantelzorg Welzijn Albrandswaard. De aanwezigen werden meegenomen in de wereld van mantelzorg, wat houdt het in en welke gevolgen heeft het zorgen voor de ander.

Het was herkenbaar voor de aanwezige mantelzorgers dat het goed zorgen voor je zelf, naast het zorgen voor de ander niet altijd makkelijk is. Met elkaar gekeken naar het belang en de mogelijkheden betreft behoud van balans in draagkracht en draaglast.

Anja Gokke vertelde vanuit Argos Zorggroep welke expertise er geboden kan worden en hoe helpend dit kan zijn in het zorgen voor de ander. Met name de hulp bij onbegrepen gedrag heeft veel aandacht, vertelde Anja.

Vanuit het Mantelzorg Adviespunt vertelde Heleen Visser inhoudelijk over mantelzorg in de brede zin, wat is mantelzorg, wie verlenen er mantelzorg en welke ondersteuning kun je als mantelzorger ontvangen vanuit Welzijn Albrandswaard, maar ook bij andere organisaties.

Duidelijk werd dat het van belang is niet te lang te wachten met vragen om hulp, zowel vanuit het eigen sociale netwerk als bij hulpverlening, dit ter voorkoming van overbelasting en uiteindelijk uitval van de mantelzorger.

Voor vragen over mantelzorg en ondersteuning kunt u contact opnemen met Mantelzorg Adviespunt Welzijn Albrandswaard, T. 010-5018322 of M. mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

Laat een reactie achter