Skip to main content

Op vrijdag 24 november 2023 was de eerste Cultuurparade op basisschool De Overkant een feit. De Cultuurparade kwam tot stand in een succesvolle samenwerking tussen de basisschool en de cultuuraanbieders. Het was een zeer geslaagde middag. In elk lokaal was er wel een creatief onderdeel te vinden waar een groepje kinderen heerlijk aan het werk was. De hele school deed mee, van groep 1 tot en met 8, alle kinderen vermaakten zich goed. De workshops liepen zeer uiteen, van schilderen tot kleien, van sieraden maken tot vilten met wol en van streetdance tot vogelhuisjes pimpen. Ook was er handletteren en werd er een octopus gemaakt van wol, er werd brooddeeg bewerkt en er werd flink muziek gemaakt op de djembé. Ook was er beatboxen. Aan alles werd gedacht. De kinderen mochten van tevoren zelf kiezen wat ze wilden gaan doen tijdens de Cultuurparade. Na afloop mochten ouders en grootouders komen kijken naar het kunstwerk van hun kinderen en gaven de allerjongste muzikantjes nog een optreden weg.

De cultuurparade is ontstaan vanuit het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) waarmee meer cultuur onder de aandacht gebracht wordt bij de basisschoolkinderen. Het idee is om kunst en cultuur zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk aan te bieden aan alle kinderen van groep 1 t/m 8 en uiteindelijk te komen tot een leerlijn van kunst en cultuur. Het is de bedoeling om zo cultuur voor alle kinderen bereikbaar te maken, talenten te laten ontdekken en ze in aanraking te laten komen met allerlei vormen van kunst en cultuur. Bovendien worden alle cultuuraanbieders uit de directe omgeving op deze manier in contact gebracht met de basisscholen, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van het aanbod. De wens is om dit succes door te vertalen naar de andere basisscholen zodat zoveel mogelijk kinderen uit Albrandswaard kennis kunnen maken met kunst- en cultuur.

Wilt u ook als (lokale) cultuuraanbieder meedoen aan de cultuurparade? Neem dan contact op met de Maatschappelijk Makelaar van Welzijn Albrandswaard via m.ploegmakers@welzijnalbrandswaard.nl

 

ADA89958     C06CE4DD

Laat een reactie achter