Skip to main content

Sinds maart 2022 zetten de gemeente Albrandswaard en verschillende partners zich actief in voor mensen met dementie en hun Mantelzorger. Wij geven voorlichting, doen activiteiten en nazorg voor inwoners en hun partners die te maken krijgen met dementie.

Daarnaast hebben er de afgelopen maanden ook Alzheimer cafés plaatsgevonden in wijkcentrum De Boekenstal. De werkgroep van het Alzheimer café kijkt met een fijn gevoel terug op deze cafés. We hebben veel uiteenlopende onderwerpen voorbij laten komen waardoor Mantelzorgers of andere geïnteresseerden op verschillende gebieden informatie en advies hebben kunnen ontvangen. Zo is er een avond een muziektherapeut geweest om ons meer te vertellen over het positieve effect van muziek, er is een notaris geweest voor uitleg over testamenten, we hebben van Jolanda van Argos Zorggroep interessante informatie gekregen over de Montessori methode bij mensen met dementie. Kortom veel leerzame en fijne avonden.

Het Alzheimer café van Albrandswaard vindt plaats op de 1ste dinsdag van elke maand. Ook in 2023 staan wij u graag weer voor u klaar met het Alzheimer café en voorzien wij u graag weer van de nodige informatie. Daarnaast biedt het Alzheimer café u de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan en kunt u boeken over dementie lenen bij het Alzheimer café. Wij hopen u van harte weer te zien in het nieuwe jaar.

Het eerstvolgende Alzheimer café vindt plaats op dinsdag 7 februari in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Deze openingsavond zal in het teken staan van het thema muziek en dementie. Meer informatie vindt u op de website https://www.welzijnalbrandswaard.nl/dementie/. Het Alzheimer café is een initiatief van Argos Zorggroep, Aafje, Zorggroep De Toekomst, Zorggroep De Laren en Welzijn Albrandswaard.

Laat een reactie achter