Skip to main content
Alzheimer1

Alzheimer Café Albrandswaard

Dinsdag 7 februari a.s. gaat het Alzheimer café weer van start. We beginnen de reeks café’s met het onderwerk muziek en humor.

Muziek en humor helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet kwijt wilt raken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte. Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een vergevorderd stadium.

Gespreksleider Klazina van der Herik gaat in gesprek met Robert Bloemhoff, hij is muziektherapeut en huisclown bij Laurens. Hij vertelt over zijn werk en waarom muziek en humor belangrijk zijn voor mensen met dementie, maar ook wat humor kan betekenen voor mantelzorgers in contact met hun naaste met dementie voor wie zij zorgen. Robert brengt ook zijn muziekinstrument mee! Het belooft een leerzame avond te worden vol humor en muziek!

Wij verwelkomen u graag op 7 februari met koffie/ thee en wat lekkers in wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. Inloop vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Aafje, Argos Zorggroep, Gemeente Albrandswaard, Welzijn Albrandswaard, Zorggroep De Laren en Zorggroep De Toekomst.

Datum

07 feb 2023
Expired!

Tijd

19:00
Wijkcentrum De Boekenstal

Locatie

Wijkcentrum De Boekenstal
Dorpsstraat 34 te Poortugaal
Categorie

Laat een reactie achter