Even voorstellen

Marianne

Mijn naam is Marianne Ploegmakers, ik ben projectleider Eenzaamheid in Albrandswaard. ‘Albrandswaard tegen eenzaamheid’, de naam zegt het al: Welzijn Albrandswaard wil samen met de gemeente eenzaamheid verminderen in Albrandswaard. Daarvoor werken we actief samen in een coalitie met ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners. Als iedereen meedoet, komt er meer contact tussen mensen. Dat is extra belangrijk voor inwoners die zich al eenzaam voelen en contacten missen.

 

wat is EENZAAMHEID

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden, iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Om eenzaamheid aan te pakken, is het nodig dat je iets onderneemt.

Meer informatie over eenzaamheid vind je hier: www.eentegeneenzaamheid.nl

Hoe kun je eenzaamheid herkennen: www.eentegeneenzaamheid.nl

Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden, lees het verhaal van:

Didi wil graag een ‘normaal’ gezinnetje | Verhalen | Alles over eenzaamheid

WAT doen wij

Welzijn Albrandswaard is een organisatie die je kan helpen om de eenzaamheid te doorbreken door een luisterend oor en aanbod van verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Van samen eten of wandelen tot een schaakclub of een koffieochtend. Je kunt aan deze activiteiten meedoen of als vrijwilliger helpen. Als vrijwilliger of als maatje kun je heel veel voor een ander betekenen en dat maakt het voor jou ook heel waardevol. We zien dat veel mensen op deze manier weer opbloeien en sociaal betrokken zijn.

Naast deze groepsactiviteiten is er ook een meer persoonlijk aanbod. Consulenten van Welzijn Albrandswaard komen op huisbezoek of hebben telefonisch contact om je op weg te helpen. Zij kunnen je in contact brengen met Maatjes, bijvoorbeeld voor vervoer, boodschappen of een gezellig kopje koffie en een praatje bij je thuis.

Binnen Welzijn Albrandswaard wordt er ook gewerkt aan het vormen van een netwerk om meer samen te werken. Gezamenlijk werken wij met o.a. de gemeente, vrijwilligersorganisaties en diverse zorg- en welzijn instanties aan een plan om eenzaamheid zoveel mogelijk tegen te gaan binnen gemeente Albrandswaard.

Kijk voor activiteiten op:

Activiteiten Welzijn Albrandswaard

Sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud!

De gemeente Albrandswaard, Welzijn Albrandswaard en het ‘Netwerk tegen Eenzaamheid’ hebben een boekje gemaakt voor ouderen. ‘Doe mee! – ouder worden in Albrandswaard’ bevat handige informatie over alles rondom ouder worden. Denk aan bijvoorbeeld ondersteuning bij het ouder worden of waar je terecht kunt als je eenzaam bent. Of aan welke activiteiten je kunt deelnemen om in beweging te blijven. Daarnaast is er ook een flyer over het Signaalpunt. Deze flyer kun je gebruiken om een signaal af te geven of iemand erop attent maken dat er een signaalpunt is.

Wil je ook een exemplaar? Bij Welzijn Albrandswaard en alle wijkcentra liggen boekjes en je kunt hieronder de pdf inkijken:

Boekje ‘Doe Mee’ 

Flyer Signaalpunt

 

.

signaalpunt knop 1

Heb je hulp nodig? Stuur een signaal via de bovenstaande knop of bel ons via (010) 501 83 22

week tegen eenzaamheid

Speciaal in de landelijke week tegen eenzaamheid, in de maand september, staan wij extra stil voor de mensen die zich minder betrokken voelen. We doen dit samen met de ‘Coalitie tegen eenzaamheid’ . Niet alleen in de maand september, maar we hebben het hele jaar door aandacht voor eenzame inwoners. Toch is het ook belangrijk om regelmatig breeduit extra aandacht aan het onderwerp te besteden. Dit, omdat zo ook de mensen die we niet zo gemakkelijk bereiken én alle andere inwoners zien dat je in onze gemeente niet eenzaam hoeft te zijn. We kunnen namelijk allemaal op enig moment eenzaam worden, bijvoorbeeld doordat we ziek worden, onze partner verliezen, mantelzorger worden of het financieel moeilijk krijgen. Daarom sluiten we aan bij de Week tegen Eenzaamheid en ‘liften we mee’ op de publiciteit die landelijk wordt gegenereerd.

Ieder jaar zijn er weer vele activiteiten te doen. Hieronder vind je de kalenders van vorige edities:

Kalender 2023

Kalender 2022

Kalender 2021

Kalender 2020

Kalender 2019