Wat is een buurtsportcoach?

De Buurtsportcoach is een combinatiefunctionaris met als specifieke opdracht het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

De Buurtsportcoach heeft vooral een coördinerende en uitvoerende rol. Kenmerkend voor de rol van de buurtsportcoach is de verbindende, ondersteunende, innovatieve en versterkende rol.

Verbindend: Eén van de hoofdtaken van de buurtsportcoach is het creëren van verbindingen tussen verschillende organisaties, verengingen, en instellingen. Vanuit die verbindingen ontstaan samenwerkingsvormen die zorgen voor optimaal gebruik van elkaars kennis en expertise.

Ondersteunend: De buurtsportcoach ondersteunt instellingen, verenigingen en bewoners daar waar nodig is op zowel uitvoering- als organisatorisch niveau.

Innovatief: De buurtsportcoach komt met nieuwe ideeën mede door zijn unieke positie kan hij/zij verbindingen leggen, nieuwe samenwerkingsvormen creëren en hierdoor een innovatieve inbreng leveren.

Versterkend: De kennis en kwaliteiten van de buurtsportcoach worden gemeente breed ingezet, waardoor meerder organisaties gebruik kunnen maken van de deskundigheid en hier van kunnen leren.

 

Samenwerkingspartners

Mogelijke partners zijn de lokale sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, scoutinggroepen, kinderopvangorganisaties, culturele aanbieders, vrijwilligersorganisaties, welzijn, zorg, onderwijs, de wijkteams en de woningbouwcoöperaties.

Voor activiteiten die de buurtsportcoach zelf of in samenwerking met derden organiseert en/of promoot verwijzen we u graag naar de website: www.albrandswaardactief.nl


Buurtsportcoaches Albrandswaard
Mandy van der Heiden
Kevin Stolk

 

Contactgegevens
Welzijn Albrandswaard
Stationsstraat 10
3161 KP Rhoon
Telefoon: 010-5018322
Website: www.albrandswaardactief.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.