Wat is een buurtsportcoach?

De Buurtsportcoache is een combinatiefunctionaris met als specifieke opdracht het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

De Buurtsportcoach heeft vooral een coördinerende en uitvoerende rol. Kenmerkend voor de rol van de buurtsportcoach is de verbindende, ondersteunende, innovatieve en versterkende rol.

Verbindend: Eén van de hoofdtaken van de buurtsportcoach is het creëren van verbindingen tussen verschillende organisaties, verengingen, en instellingen. Vanuit die verbindingen ontstaan samenwerkingsvormen die zorgen voor optimaal gebruik van elkaars kennis en expertise.

Ondersteunend: De buurtsportcoach ondersteunt instellingen, verenigingen en bewoners daar waar nodig is op zowel uitvoering- als organisatorisch niveau.

Innovatief: De buurtsportcoach komt met nieuwe ideeën mede door zijn unieke positie kan hij/zij verbindingen leggen, nieuwe samenwerkingsvormen creëren en hierdoor een innovatieve inbreng leveren.

Versterkend: De kennis en kwaliteiten van de buurtsportcoach worden gemeente breed ingezet, waardoor meerder organisaties gebruik kunnen maken van de deskundigheid en hier van kunnen leren.

 

Samenwerkingspartners

Mogelijke partners zijn de lokale sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, scoutinggroepen, kinderopvangorganisaties, culturele aanbieders, vrijwilligersorganisaties, welzijn, zorg, onderwijs, de wijkteams en de woningbouwcoöperaties.

Voor activiteiten die de buurtsportcoach zelf of in samenwerking met derden organiseert en/of promoot verwijzen we u graag naar de website: www.albrandswaardactief.nl


Buurtsportcoaches Albrandswaard
John Wijnand
Tjeerd van Rossen
Mandy van der Heiden

Contactgegevens
Stichting Welzijn Albrandswaard
Rijsdijk 17A
3161 HK Rhoon
Telefoon: 010-5018322
Website: www.albrandswaardactief.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BUITENSPEELDAG 2017


Woensdag 14 juni is het zover: de Buitenspeeldag 2017 gaat van start. De gemeente Albrandswaard en Stichting Welzijn Albrandswaard roepen dan ook iedereen op om in hun buurt een buitenzinnig en actief programma voor kinderen te organiseren.

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.


Buitenspelen is natuurlijk gezond en heel leuk, maar kan ook voor meer saamhorigheid en ontmoeting zorgen in de buurt. Het organiseren van een activiteit tijdens de Buitenspeeldag is in principe niet heel erg moeilijk. Hieronder hebben we wat informatie op een rijtje gezet. Met behulp van het aanmeldformulier kunt u een buurtinitiatief indienen. Stichting Welzijn Albrandswaard fungeert hierbij als intermediair tussen buurtbewoners en de gemeente.

Budget

De gemeente Albrandswaard stelt per ingediend (en goedgekeurd) buurtinitiatief een budget beschikbaar van maximaal € 250,-


Meldingsplicht bij gemeente

Voor deze activiteit (buurtinitiatief) is geen vergunning nodig. Er is wel een meldingsplicht. Deze melding zal Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) voor u verzorgen op basis van de door u verstrekte gegevens.


Publiciteit

De organisatoren van het buurtinitiatief dienen zelf een pr campagne op te zetten. Vanuit SWA zal er via Facebook en een persbericht aandacht besteed worden aan de buitenspeeldag.

Ondersteuning

Vanuit SWA kunnen we de aangemelde initiatieven op beperkte schaal ondersteunen. Let wel: SWA organiseert de ingediende initiatieven NIET. SWA biedt alleen ondersteuning aan waar mogelijk en in overleg.


Declareren

De uitbetaling/vergoeding van het (vooraf goedgekeurde) buurtinitiatief vindt pas achteraf plaats per bank. Op basis van dit ingediende formulier en de factuur (bonnetjes). U ontvangt t.z.t. de contactgegevens waar de factuur (bonnetjes) naar toe gestuurd kan worden.

Voorwaarden

Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) aanvaardt op geen enkele wijze aansprakelijkheid voor de eventuele nadelige gevolgen die ontstaan bij de organisatie van het buurtinitiatief.
De Stichting Welzijn Albrandswaard en de gemeente Albrandswaard zijn niet verantwoordelijk voor het opruimen van achtergebleven zwerfafval. Dit dient de organisatie van het buurtinitiatief zelf te verzorgen.

Aanvulling vanuit de Gemeente

Het is van belang dat er altijd vrije doorgang voor de hulpdiensten is. De veiligheid op de weg en van het verkeer mogen niet in gevaar worden gebracht. Het doorgaande verkeer mag geen hinder ondervinden van de activiteiten.

Extra informatie m.b.t. de buitenspeeldag: www.buitenspeeldag.nl

Aanmelden buurtinitiatief Klik hier voor het  aanmeldformulier