Thuisadministratie door vrijwilligers

SWA heeft al een aantal jaren vrijwilligers ingeschakeld om de thuisadministratie van inwoners van Albrandswaard tijdelijk of langdurig te ondersteunen. Bij Vraagwijzer merken de consulenten de laatste jaren een toename van klanten met financiële problemen. De vrijwilligers van de thuisadministratie kunnen ook mensen met schulden helpen.


De intake gesprekken worden uiteraard met professionals gevoerd. Er wordt dan door de betrokkenen beoordeeld of een klant door een vrijwilliger kan worden begeleid. Voor een klant kan het heel prettig zijn thuis in alle rust diverse zaken te bespreken, de post door te nemen, bekijken welke stappen nog gezet kunnen worden en welke afspraken er met instanties kunnen worden gemaakt. Vaak kan op deze manier voorkomen worden dat de schulden toenemen en dat de klant naar schuldhulpverlening moet worden doorverwezen.


SWA heeft in de afgelopen periode nieuwe vrijwilligers voor deze activiteit gezocht en gevonden. De vrijwilligers hebben een training gevolgd om aan de hand van een deskundige goed op de taak van thuisadministratie te zijn voorbereid. Deskundige tips op het gebied van budgetbewaking kwamen aan de orde tijdens deze training. De vrijwilligers zijn erg enthousiast. Graag willen ze deze ervaringen toetsen in de praktijk. Weet u iemand die deze ondersteuning goed kan gebruiken of kunt u zelf hulp gebruiken op dit gebied? Bel voor nadere informatie of een oriënterend gesprek naar Stichting Welzijn Albrandswaard en vraag naar 1 van de consulenten van Vraagwijzer.


Vraagwijzer is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur , het inloopspreekuur kunt u eveneens elke werkdag bezoeken van 9.00 tot 12.00 uur. In de maanden juli en augustus is Vraagwijzer op vrijdag gesloten.


Een afspraak is niet noodzakelijk, u kunt zo binnenlopen. Vraagwijzer is een onderdeel van Stichting Welzijn Albrandswaard. SWA is gevestigd in:
Het Koetshuis, Rijsdijk 17a, 3161 HK Rhoon
Telefoonnummer ( 010) 501 12 22