SWA heeft er 6 enthousiaste vrijwilligers bij

Na een intensieve training van Vivenz/Renske Oosterhof, zijn donderdag 22 februari de certificaten uitgereikt aan de maatjes die zich gaan inzetten in kwetsbare gezinnen met kinderen ouder dan 7 jaar.
De training bestond uit 5 ochtenden en was gericht op communicatie, grenzen bewaken, valkuilen, kernkwaliteiten. De deelnemers waren enthousiast en leergierig.
De groep is heel gemotiveerd en wil graag aan de slag. Jolanda Buitenhuis, coördinator van de wijkteams, en Sietske Heun, jeugd en gezinscoach, waren bij de uitreiking aanwezig. Jolanda gaf aan hoe belangrijk de rol van een vrijwilliger kan zijn in een kwetsbaar gezin en is blij met de samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard.
Een vrijwilliger is gelijkwaardig, dus vaak ook laagdrempelig. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning maar zijn ook het luisterend oor, een extra paar handen, ogen en hart. Een vrijwilliger geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Een kwetsbaar gezin is een gezin waar problemen zijn op verschillende gebieden die vaak ook complex zijn. Een vrijwilliger wordt ingezet voor een onderdeel van de problemen na overleg en in samenwerking met een professional. Twee ervaringsdeskundigen deelden hun verhalen vanuit de praktijk. De maatjes zullen als groep regelmatig bij elkaar komen voor intervisie o.l.v. een professional. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Albrandswaard, 010-5018322 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groepsafb certificering 22 2